zaterdag 30 mei 2009

web oneindig punt nul

web 2.0 tools als twitter, flickr, wiki etc kennen jullie inmiddels wel. Dat is niets nieuws. Maar toch e-mailt iedereen nog gewoon. E-mail is uitgevonden in het jaar nul. Het internet bestond nog niet. Laat staan web 2,0. Hoe zou het er uit zien als e-mail nu werd uitgevonden.

http://wave.google.com doet een poging. En een heel indrukwekkende poging moet ik zeggen.

Als je http://bit.ly/zFCH2 nog niet hebt bekeken, moet je het nu gaan doen. Dit wordt de toekomst.

Je kunt berichten sturen naar bekenden, gezamenlijk werken aan documenten, foto's delen door ze te slepen, blogs bijwerken. En het meest bijzondere is het gebeurt allemaal real time. Je ziet direct wat een ander doet. Niet langer hoef je te wachten tot 'wichor is typing a message' verdwijnt en zijn bericht in je scherm verschijnt. De tekst wordt letter voor letter opgebouwd.

Dit is geen web 2.0 meer, maar web oneindig.0

nu moeten ze nog een manier vinden om het oneindig tekentje gemakkelijk in te voegen ;-)

woensdag 13 mei 2009

Twitter van de wijs

#fixreplies is het nieuwste trending topic op twitter vandaag is . Wat houdt het in?

Twitter heeft gemeend zijn gebruikers een gunst te doen door berichten die met een @ zijn gestuurd naar mensen die je niet volgt niet langer in je timeline te tonen. Tot enkele dagen geleden kon je zelf nog kiezen of je deze berichten wilde zien.

Waarom is dit nu juist zo fijn? Je ziet mensen die je kent reageren op mensen die je nog niet kent. Hierdoor wordt je aandacht getrokken en leer je deze mensen een beetje kennen. Je bekijkt hun timeline en besluit ze zelf ook te volgen.

Het merendeel van de twitteraars is het er niet mee eens en roept twitter op deze achteruitgang weer ongedaan te maken. Workarounds zijn al gevonden door bij een @ reply tekens voor het @ teken te plaatsen. Twitter luistert al naar de feedback en zoekt naar een oplossen. Volgens mij is er maar een oplossing: terugdraaien.