maandag 25 juli 2011

iGO zet Zeeland blank

Leuke App van iGO, met kaarten van Europa, maar ze weten blijkbaar niet dat de watersnood van 1953 toch weer grotendeels hersteld is. Heel Zeeland staat blank.

Gelukkig hebben ze wel de ondergelopen delen van de St Elizabethsvloed weer boven water weten te halen...

Vraag blijft nog wel waarom ze die Langeweg zo belangrijk vinden.


zaterdag 2 juli 2011

Tijdelijke verlaging #overdrachtsbelasting op deze manier onzinnig

Het kabinet heeft aangekondigd met onmiddelijke ingang de overdrachtsbelasting tijdelijk voor een jaar te verlagen naar 2%. Wanneer je het goed bekijkt heeft dit echter maar ongeveer een half jaar effect op de woningmarkt. Ik zal dat uitleggen:


Als ijkpunt wordt de uiteindelijke datum van overdracht, dus het moment dat je bij de notaris zit genomen. Mensen die nu bij de notaris zitten zijn ongeveer een half jaar geleden op huizenjacht geweest, en hebben toen die beslissing genomen om een huis te kopen, wetende dat daar 6% overdrachtsbelasting bij kwam. Die krijgen nu met terugwerkende kracht een cadeautje wat niets toevoegt aan de kwakkelende huizenmarkt.


Mensen die nu gebruik willen maken van de goedkopere overdrachtsbelasting moeten nu als een gek naar een huis gaan zoeken, is er meer vraag, dus stijgt de prijs wordt het effect van die 4% weer te niet gedaan.


Bovendien moeten ze dan wel nu binnen een half jaar ongeveer een voorlopige koopacte hebben getekend, om over een jaar bij de notaris te kunnen zitten.


Het kabinet had beter nu kunnen aankindigen in 2012 de overdrachtsbelasting te verlagen, dan gingen mensen nu kijken en de koopacte in 2012 tekenen. dan heb je een heel jaar de huizenmarkt opgekrikt.

vrijdag 1 juli 2011

overstap aansluitingen in de trein ( @ns_online )

Ik vraag me nog steeds af wat het nut is van het omroepen van overstap mogelijkheden in de trein. Vanochtend kwam ik om 8.35 aan Rotterdam Centraal. Er werden heel veel mogelijkheden omgeroepen die allemaal rond 9:00 zouden vertrekken, waaronder de trein naar Parijs. Me dunkt, als je naar Parijs gaat check je dat toch wel voor je vertrekt. En als je 20 minuten overstaptijd hebt heb je tijd genoeg om de borden te checken...

Wat wel nuttig is: treinen omroepen die binnen enkele minuten vertrekken en die met een sprintje nog gehaald kunnen worden. Je hebt dan geen tijd om op de borden te kijken, maar kunt met die informatie nog wel een niet gegarandeerde aansluiting halen, zodat je mogelijk eerder op je bestemming bent.