vrijdag 18 september 2009

Eigen publicaties in PubMed zoeken veel te lastig

Door het ontbreken van een goede auteursindex is het zoeken naar eigen publicaties in PubMed veel lastiger dan in andere databases.

Een klant wilde de publicaties van haar afdeling zoeken. Ze zocht op de namen van wetenschappelijk medewerkers en author affiliatie erasmus. Ze vond bijna niets. Logisch, want MedLine bevat alleen de affiliaties van de eerste auteur.

Zoeken via Scopus maakt het veel gemakkelijker. Scopus dekt alle tijdschriften in Medline. Dat scopus niet zo ver terug gaat als PubMed is in dit geval niet relevant, omdat het over de publicaties van het afgelopen jaar gaat.

In Scopus kun je zoeken op auteur met de affiliatie van de betreffende auteur. De medewerker kan alle wetenschappers van haar afdeling in scopus opzoeken, hun author-ID noteren en deze combineren tot een zoekactie. Scopus exporteert zelfs de PubMed ID's. Helaas staan die alleen in de notes vermeld dus zijn die niet goed in EndNote in te lezen.

Wat EndNote voor ons zou kunnen doen is om het mogelijk te maken delen van velden te gebruiken. Ik zou de informatie achter pubmedid: in de notes bijvoorbeeld willen importeren in het veld accession number.

Geen opmerkingen: