donderdag 24 september 2009

Schijnheilige vertoning bij VN optreden #Ahmadinejad

Nederland stapt verontwaardigd op wanneer president Ahmadinejad van Iran zich kritisch uitlaat over Israël. Maar waarom?


De EU delegaties hadden afgesproken op te stappen wanneer Ahmadinejad de Holocaust weer zou ontkennen. Dat heeft hij niet gedaan. Daarom zijn ze dus niet opgestapt. Hij heeft wel gezegd dat de staat Israël niet zo netjes bezig is naar de Palestijnen. Dat is hem niet verboden, en bovendien heeft hij, moet ik toegeven, daarin een redelijk punt. Israël is geen fijn land voor zijn buren, en ook niet voor zijn inwoners zo leert ons de kwestie rond de jeugdvriendin van mijn vrouw de beschreven staat in het boek: Israël op een doordeweekse dag.


Hij heeft ook beweerd dat hij eerlijk gekozen is in een democratisch land. Daarmee ben ik het niet eens. De Nederlandse regering daarentegen is het daarmee wel eens, want er zijn geen sancties opgelegd aan Iran na de blamage van de verkiezingen en het regime wordt gewoon geaccepteerd.


Als je als delegatie wegloopt omdat je niet tegen terechte kritiek op een bondgenoot kunt ben je volgens mij verkeerd bezig. Als je het niet eens bent met zijn democratische verkiezing moet je eerder aan de bel trekken en sancties opleggen. Hier heeft het Iraanse volk niets aan.

Lees hier de volledige tekst van de toespraak van Ahmadinejad in het Engels, en beoordeel zelf of wat hij zegt wel zo fout is.

Geen opmerkingen: