woensdag 14 april 2010

Internationaal bezoek

Ik geef een korte rondleiding in de bibliotheek aan een Indomesische delegatie. Ze zouden eerst vanochtend komen, maar zijn verlaat en mijn chef is vanmiddag afwezig.

Het wordt een praatje over de nieuwe manier van werken van onze fysieke bibliotheek. Omdat de medewerkers niet vaak meer langs (hoeven) komen omdat we toch alles digitaal hebben en studenten steeds meer moeten samenwerken hebben we 2 jaar geleden de bibliotheek omgebouwd. Studenten mogen nu eten, drinken, praten, schuiven met meubels en dergelijke. We hebben nu een afgesloten ruimte waar mensen nog wel in stilte kunnen werken.

Het werkt goed, van heel weinig bezoekers een paar jaar geleden toen het nog overal stil was is het nu over het algemeen enorm druk. Over het algemeen... juist vandaag niet. Er zijn tentamens.

Jammer ook dat het idee grotendeels in het nieuwe studielandschap zal worden losgelaten omdat de ruimte zich er niet echt voor leent. We krijgen daar studie eilanden waar weinig mee geschoven kan worden. Ik ben benieuwd of de luie loungebanken daar veel zullen worden gebruikt. Het lijkt mij niet zo makkelijk werken, alleen lekker om een goed lees boek te lezen, zware medische kost toch niet zo makkelijk.

De bezoekers vonden het wel interessant. Er zullen studenten van hun universiteit hier komen. Ze wilden weten wat we te bieden hebben.

Geen opmerkingen: